• fu'a

O le a le paneta afi afi?

Micro DC Planetary Gear Motor

O le upu "paneta" e iai lona uiga fa'apitoa i le gagana fa'aoga.E faasino atu i se faatulagaga faapitoa o uamea e faapea a itiiti ifo i le tasi le uaea o se mea i totonu, po o le mama mama, o le tasi mea e fai o se mea e “la”, ma o loo faapipii i luga o le laina ogatotonu tutusa ma le mea mama mama.E le gata i lea, e le itiiti ifo ma le tasi le mea e taʻua o le paneta, o loʻo faʻapipiʻi i luga o le au e taʻua o le vaʻa, i le va o le la ma le mama (i le mata ma mea uma e lua).E masani lava, pe a feliuliua'i le mama po'o le la (ae taofi mau le isi), o le paneta ma le va'a e "taamilo" le la.

Mai lea taimi i lea taimi, o faʻatulagaga tutusa e faʻamautu ai le vaʻa (puipuia le paneta mai le taamilosaga), ma le la (poʻo le mama) o loʻo feliuliuaʻi e taʻua o le "planetary", ae o le mea moni, o nei faʻatulagaga e taʻua saʻo o le "epicyclic".(Na o le pau lava le eseesega pe o le ave, lea o loʻo faʻapipiʻi ai paneta, e faʻamautu pe leai. Vaʻai, latou foliga tutusa ma le paneta nofoaafi nofoaafi i le tagata.

 

Galuega fa'aitiitiga o le paneta:

Tuuina atu o le afimalosi ma le malosi;

Tuuina atu ma fetaui le saoasaoa o le mana;

Fetuuna'i le inertia fetaui i le va o le uta masini i luga o le itu o le talosaga ma le afi i le itu taavale;

 

Le tuufaatasiga o paneta reducer

Le amataga o le igoa o le paneta reducer

I le ogatotonu o lenei faasologa o vaega o le vaega autu o felauaiga e tatau ona ave e soʻo se faʻaitiitiga paneta: le seti o mea e faʻaogaina ai le paneta.

E mafai ona iloa i totonu o le fausaga o le paneta seti seti, o loʻo i ai le tele o mea faʻataʻamilo i le la (gear gear) i luga o le mea i totonu o le fale faʻaitiitia o le paneta, ma pe a taʻavale le paneta faʻaitiitiga, faʻatasi ai ma le la (la). gear) O le taamilosaga o le uili), o le tele o mea e faʻataʻamilo i le pito o le a "taamilo" i le mea tutotonu.Talu ai ona o le faʻatulagaina o le vaega autu o felauaiga e talitutusa lava ma le auala o loʻo taamilo ai paneta i le la i le la, o lenei ituaiga faʻaitiitiga e taʻua o le "planetary reducer".O le mea lea ua ta'ua ai le fa'aitiitiga paneta o le fa'aitiitiga paneta.

O le mea o le la e masani ona taʻua o le "sun gear" ma o loʻo faʻaosoina e feʻaveaʻi e le afi servo faʻapipiʻi i totonu o le pa.

O le tele o mea e taamilo i le la e taʻua o "planet gears", o le tasi itu o loʻo faʻaogaina i le la, ma le isi itu o loʻo faʻaogaina ma le faʻaogaina o totonu i luga o le puipui i totonu o le fale faʻaitiitia, o loʻo tauaveina le faʻasalalauga. mai le fa'aulu e ala atu i le mea e fa'aogaina ai le la.E o'o mai le malosi o le torque, ma fa'asalalau atu le mana i le pito o le uta e ala i le fa'ato'aga.

I le taimi o galuega masani, o le taamilosaga o mea paneta "taamilomilo" faataamilo i le la o le mama mama i luga o le puipui i totonu o le fale faʻaitiitia.

 

Faiga faavae ole paneta reducer

Pe a taamilo le mea o le la i lalo o le taʻavale a le afi servo, o le gaioiga faʻaogaina ma le paneta e faʻaleleia ai le taamilosaga o le paneta.Ma le mea mulimuli, i lalo o le malosi o le taamilosaga, o le a taʻavale le paneta i luga o le mama mama i le itu lava e tasi e pei ona taʻavale le la, ma fausia ai se "feteʻenaʻiga" faʻataʻamilo i le la.

E masani lava, o paneta taʻitasi taʻitasi o le ai ai ni paʻu paneta se tele, lea o le a taamilo solo i le ogatotonu o le la i le taimi lava e tasi i lalo o le gaioiga o le faʻaogaina o le paʻu ma le malosi faʻasolosolo o le la, fefaʻasoaaʻi ma faʻasalalau le malosiaga o le faʻaitiitia o le paneta.

E le faigata ona vaʻaia o le saosaoa faʻaoga o le itu afi o le paneta faʻaitiitia (o lona uiga, o le saoasaoa o le la) e maualuga atu nai lo le saoasaoa o le gaosiga o lona itu uta (o lona uiga, o le saoasaoa o le paneta e taamilomilo. fa'ata'amilo i le la, o le mea lea ua ta'ua ai.Le mafuaʻaga mo le "Reducer".

O le saoasaoa o le fua faatatau i le va o le taavale o le afi ma le itu o le gaosiga o le talosaga ua taʻua o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le paneta, e taʻua o le "vave ratio", lea e masani ona faʻatusalia e le mataitusi "i" i le faʻamatalaga o oloa, lea e aofia ai le fa'aigoa mama annular ma le la e fuafua i le fua faatatau o fua (circumference po o numera o nifo).I se tulaga lautele, o le saoasaoa o le saoasaoa o se paneta faʻaitiitiga faʻatasi ma se seti faʻaitiitiga faʻaitiitiga e masani lava i le va o le 3 ma le 10;se fa'aitiitiga paneta fa'atasi ai ma le saoasaoa o le sili atu i le 10 e mana'omia le fa'aogaina o se mea e lua-laasaga (po'o le sili atu) fa'asologa o le paneta mo le fa'aitiitia.

O la matou afi Pincheng e tele tausaga o le poto masani i le gaosiga o afi afi.Faʻafeiloaʻi e lafo mai i matou suʻesuʻega.OEM E MAUA!!

e te fiafia foi i mea uma


Taimi meli: Sep-26-2022